Likopen Nedir, Ne İşe Yarar?
- Ana Sayfa
- Aradığın Bilgi
- Likopen Nedir, Ne İşe Yarar?
- Ana Sayfa
- Aradığın Bilgi
- Likopen Nedir, Ne İşe Yarar?
Likopen Nedir?
Likopenin Bulunduğu Besinler Nelerdir?
Yoğun pembe ile kırmızı renge sahip tüm doğal yiyecekler genellikle çeşitli miktarlarda likopen barındırır. Domates en önemli likopen kaynaklarından biridir ve domates ne kadar olgunlaşırsa o kadar likopen içeriyor demektir. Ancak elbette bu maddeyi başka gıdalarda da bulabilirsiniz.
100 gramında en çok likopen içeren yiyeceklerin listesi aşağıdaki şekildedir:
- Güneş altında kurutulmuş domates: 45.9 mg
- Domates püresi: 21,8 mg
- Guava: 5,2 mg
- Karpuz: 4.5 mg
- Taze domates: 3.0 mg
- Konserve domatesler: 2,7 mg
- Papaya: 1.8 mg
- Pembe greyfurt: 1.1 mg
- Tatlı kırmızı biber (pişmiş hali): 0,5 mg
Gıdalardan doğal olarak elde edilebilen likopeni tüketirken, her gıdada olduğu gibi aşırıya kaçmamaya özen göstermeniz yararlı olur.
*Burada yer alan bilgiler bir sağlık profesyoneline danışmanın yerine geçemez. Sağlığınız için lütfen doktorunuza ve/veya eczacınıza danışınız.
**TİTCK GIDA VE TAKVİYE EDİCİ GIDALARDA SAĞLIK BEYANI KULLANIMI KILAVUZU EK-1
*** Takviye edici gıdalar normal beslenmenin yerine geçemez. Dengeli ve çeşitli beslenme sağlıklı yaşam için önemlidir.