Omega 3 Faydaları
Omega 3 yağ asitleri, vücutta üretilemeyen ve dışarıdan alınması mecburi olan moleküllerdir(1). Omega 3 yağ asitleri, enerji elde etmek için yakılabildiği gibi vücutta çeşitli olaylarda görev alır (1). Alfa linolenik asit (ALA), Dokosaheksaenoik asit (DHA) ve Eikosapentaenoik asit (EPA); omega 3 yağ asitlerinin en önemli üç türüdür (1). ALA, daha çok bitkilerde bulunurken DHA ve EPA ise daha çok hayvansal gıdalarda bulunur (1).
Omega 3 Nelerde Var?
Omega 3 yağ asitleri doğal olarak bazı besinlerde bulunur ve Omega 3 yönünden zengin besinler:
• Somon, orkinos, ton balığı, sardalya, ringa gibi soğuk su balıkları
• Ceviz
• Keten tohumu
• Chia tohumu
• Kanola ve soya yağı gibi bitkisel yağlar
• Omega 3 ile zenginleştirilmiş ekmek, yoğurt, süt, mama gibi gıdalar olarak sayılabilir (3).
2020926-EIP524-Dynavit Omega 3 950 mg12
- ‘https://www.healthline.com/nutrition/what-are-omega-3-fatty-acids’
- ‘https://www.healthline.com/nutrition/17-health-benefits-of-omega-3’
- ‘https://ods.od.nih.gov/factsheets/Omega3FattyAcids-Consumer/’
İlgilenebileceğiniz İçerikler

Astaksantin Nedir?
